Svensk punk

ebba grön skivomslagEbba Grön anses av många som det främsta svenska punkbandet någonsin. Under åren 1978-1982 släpptes tre klassiska album och under bandets turnéer var konserterna i regel utsålda.
Ebba Grön biografi

ksmb skivomslagKSMB kallade sin musik "vrålrock" och skrev detta med tuschpenna på offentliga ställen i Stockholm. De skrev hatlåtar till Gösta Bohman och vägrade vara en del av den svenska punkklicken.
KSMB biografi

attentat skivomslagAttentat är punkbandet från Göteborg som gick från ilsken och ettrig punk till en tralligare version. De besitter idag en riktig låtskatt, vilket behövs för ett band som gör comeback då och då.
Attentat biografi

kriminella gitarrer skivomslagKriminella gitarrer var ett tidigt svensk punkband som utgick från Klippan i Skåne med Stry Terrarie som frontman. De spelade in Vårdad klädsel som anses vara den första svenska punksingeln.
Krimnella gitarrer biografi

asta kask skivomslagAsta Kask är ett av Sveriges mest inflytelserika punkband och har dessutom gott om fans som är mer än hängivna. Ett band som debuterade 1982 och som fortfarande är aktiva.
Asta Kask biografi

de lyckliga kompisarna skivomslagDe lyckliga kompisarna var ett av de främsta banden under 90-talets nya punkvåg i Sverige. De blandade humor och underfundiga texter med tempofylld musik med punkstämpel.
De lyckliga kompisarna biografi

voice of a generation skivomslagVoice Of A Generation var ett svensk punkband som sjöng på engelska med rötter i tidig brittisk punk och var mer aggressiva än den mesta svenska punken som utgick från det egna språket.
Voice Of A Generation biografi

tysta mari skivomslagTysta Mari spelar musik med starka influenser av tidig svensk punk som det lät hos Ebba Grön och KSMB. De startade 2006, skivdebuterade 2008 och har totalt gett ut tre fullängdare.
Tysta Mari biografi

Masshysteri skivomslagMasshysteri ett band från Umeå som tyvärr bara gav ut två album innan de splittrades. Masshysteri gjorde musik på svenska med inslag av både punk, pop, rock och indie.
Masshysteri biografi

Svensk punkhistoria - Spotify-lista
10 bästa svenska punkalbumen
Svenska samlingsalbum
Svensk punk 1977-81
Svensk punk för 50 spänn

Samlingar med svensk punkmusik

omslag svensk punksamling Samling med punk från Stockholm: Ebba Grön, Grisen skriker, Ush och Rude Kids är några av banden som finns med.
Ståkkålmsjävlar infosida

omslag35 låtar med punkmusik från Göteborgsband: Attentat, Slobobans undergång, Liket lever och Bruset m.fl.
GBG Punk 1977-1980 infosida

omslagMed undertiteln Punk från provinserna: P-nissarna, Problem, Urban Släke och andra band utanför storstäderna.
Vägra raggarna benzin I infosida

omslagAndra volymen med punk från provinserna: Asta Kask, The Same, Kriminella gitarrer och Rasta hunden m.fl.
Vägra raggarna benzin II infosida

omslagKompilat med band hos Rosa Honung Records: Sabotage 81, Strebers och Tredje könet m.fl.
Vägra för helvete infosida

Umeå Vråljazz Giganter - The Most, Invasionen, U.X. Vileheads, The Bombettes, Kommunen, Regulations, Dom Döda, Masshysteri m.fl.

Band runtom i landet

Bizex-B - band från Gävle som bildades 1980 och bland annat gav ut albumen Vi Lever (1982) och En våldtäkt i vinyl (1983).
Straw Dogs
- fyrmannaband från Uddevalla som bildades 1981 och firade 40-årsjubiluem 2021.